SOFTWIN anunta deschiderea a doua laboratoare de cercetare-dezvoltare in domeniul securitatii datelor in tara, la Cluj, respectiv Iasi.

Initiativa vizeaza intarirea echipei de analiza antivirus BitDefender, desemnata anul trecut de catre Institutul Antivirus Test Center din Germania drept cea mai reactiva din lume la aparitia de noi amenintari informatice.

Cei 15 programatori care fac parte din primele laboratoare locale BitDefender se alatura astfel celor 150 de specialisti in securitatea datelor din Bucuresti.

"Pe langa filialele din Germania, Spania si Statele Unite, am dorit crearea unor echipe de cercetare in orase cu mare potential uman, cum este Clujul si Iasul. Am descoperit tineri extrem de talentati si dornici in a-si construi o cariera internationala in domeniul securitatii IT.

Cele 2 noi echipe vor avea un rol important in mentinerea BitDefender pe locul I mondial in viteza de reactie", a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

Laboratoarele de analiza BitDefender lucreaza in regim non-stop si detecteaza zilnic, in medie, circa 150 de virusi noi. Actualizarea produselor cu ultimele semnaturi de virusi se realizeaza din ora in ora.

Echipele din Bucuresti, Cluj si Iasi vor lucra interconectate si au ca obiectiv timp de reactie zero in fata noilor amenintari informatice.

Pentru a reusi aceasta performanta, specialistii romani au dezvoltat o tehnologie inovativa la nivel mondial, denumita HiVE (Heuristics in Virtual Environment) si care permite detectarea automata a unui comportament potential periculos al unei aplicatii, fara a fi nevoie de o analiza prealabila.

Planurile de viitor ale companiei vizeaza dezvoltarea laboratoarelor din cele trei orase, precum si deschiderea altor puncte de lucru in tara.