Compania de asigurari de viata AVIVA care activeaza si pe piata din Romania, a raportat rezultate peste asteptari in Marea Britanie in pofida concurentei tot mai mari. Grupul AVIVA a incheiat contracte de asigurari de viata si de pensie in valoare de 16.3 miliarde de lire sterline in primele luni ale anuluii 2005, inregistrand de crestere 10% fata de aceesi perioada a anului trecut.

Succesul pe care AVIVA l-a inregistrat in anul 2005 se datoreaza in mare masura reducerii comisioanelor la imprumuturi, multumindu-se cu un profit mai mic dar cu o cota de piata mai mare.

La sfarsitul anului 2004, Aviva Romania avea o cota de piata de 4,21% ocupand locul sapte in ierarhia companiilor de asigurari de viata din Romania. Pana la sfarsitul anului 2006 compania si-a propus o dublare a cotei de piata si o pozitionare cat mai buna in ierarhia asiguratorilor de viata.

Capitalul social inregistrat la 1 ianuarie 2005 era de 19,5 milioane de dolari, Aviva fiind printre companiile de asigurari de viata cu o capitalizare foarte buna.