„Bodu a pus sechestru pe Gara de Nord" este o stire care a facut inconjurul Romaniei.

O astfel de stire ii poate asigura sefului Fiscului, Sebastian Bodu, aflat in plina campanie de executari silite pentru a recupera banii statului, o crestere a notorietatii, cu efecte directe asupra celor amenintati ca li se va pune lacatul pe usa.

Mesajul transmis sec si transant evazionistilor si marilor datornici urma sa fie „cu asta nu-i de glumit"! Numai ca stirea, livrata pe la orele pranzului intr-o conferinta de presa, s-a dovedit, mai pe seara, doar partial adevarata.

„Avem sechestru pe Gara de Nord" nu insemna ca l-a pus Bodu, ci ca exista acest sechestru de prin septembrie 2003, iar Gara de Nord nu era chiar gara, ci erau terenurile aferente, care urmeaza, la mai bine de un an de la punerea sechestrului, sa fie evaluate si valorificate pentru recuperarea datoriilor SNCFR la buget.

Asa stand lucrurile, nu poti sa nu te intrebi de ce a ales Bodu sa se faulteze singur, intr-un meci cu miza mare si cu stadionul plin?

Dupa doua saptamani in care capul de afis al evenimentelor a fost tinut de razboiul Fiscului cu patronii cluburilor de fotbal, parerile erau ieri impartite. Unii pariau pe Bodu, considerandu-l un mic Vlad Tepes. Altii nu ezitau sa-l catalogheze drept nebun. Evitand extremele, cert este ca Bodu e un personaj controversat.

Fost DJ, mandru de acea perioada a vietii sale, Bodu a ajuns in pozitia de sef al Fiscului prin februarie, parasind un loc bine platit la o banca straina.

Apreciat drept un bun profesionist de cei din bransa sa, juristul Bodu nu a gasit insa nimic deplasat in a utiliza, in calitate de sef al Fiscului, un telefon platit de banca la care a lucrat.

Nici participarea in CA-uri la diverse societati nu i se pare nepotrivita, permitandu-i cresterea veniturilor de la circa 1.000 de dolari, cat primeste ca presedinte al ANAF, la circa 4.000 de euro, potrivit propriilor afirmatii.

Imagineaza scene din filme, considerand ca „Al Capone era mic copil pe langa evazionistii romani din domeniul alcoolului", iar la calculul TVA are probleme cand este inghesuit intre camerele de filmat.

Dovedeste curajul de a se lua de piept cu Gigi Becali, dar nu se da inapoi, dupa doua ore de discutii tête-à-tête, sa-si dea coate cu acesta pe tema orientarilor sale sexuale. „Mi-a spus dl.

Bodu sa va comunic ca nu este homosexual, ci numai gagicar", spune patronul Stelei, iar seful Fiscului roman il completeaza: „Daca umblu cu o fata sau 100 este treaba mea". Greu de imaginat o astfel de discutie publica a sefului Fiscului german sau elvetian cu un infractor fiscal pe urmele caruia se afla.

Pe de alta parte, este pentru prima data in ultimii 15 ani cand cineva indrazneste sa dea in vileag modalitatile prin care patronii cluburilor de fotbal, dar si jucatorii, fenteaza statul.