Lucrarile la peluza devastata de suporterii din Ghencea au demarat. Acestea trebuie finalizate pina cel tirziu marti.

Sute de scaune rupte in bucati. WC-urile devastate. Tencuiala de la peluze scoasa. Este bilantul rivalitatii dintre suporterii Rapidului si cei ai Stelei, din urma cu citeva zile. Cum giulestenii au meci in Cupa UEFA joia viitoare, stadionul trebuie sa fie ca nou.

O cere forul european, care a fost sesizat de incidentele provocate pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu. De aceea, cu doua zile inaintea jocului, un observator, desemnat special, va veni pentru a inspecta arena. Lucrarile au demarat la inceputul acestei saptamini, doua echipe de muncitori lucrind zi lumina.

Se pare ca paguba totala ajunge undeva la 20.000 de euro. Banii vor fi platiti de clubul din Grant, insa suma va fi decontata de Steaua. Cel putin asa spera secretarul general al visiniilor, Constantin Zotta: "Am luat legatura cu Valeriu Argaseala si mi-a spus ca nu vor fi probleme. Acum platim noi, pentru ca trebuie sa urgentam reconstructia.

Cind vom avea valoarea totala a cheltuielilor, le vom prezenta celor de la Steaua facturile", a spus Zotta.

Oficialul rapidist a amenintat ca, daca clubul din Ghencea nu va coopera, atunci se va adresa Ligii. "Noi, cluburile, nu sintem vinovate, dar asta este, daca suporterii s-au dat in spectacol, trebuie sa platim. Cind galeria noastra a gresit, nu am avut nimic impotriva sa platim pagubele. Asa e normal sa procedeze si Steaua", a completat secretarul general.

Altfel, oficialul giulestean nu-si face probleme ca meciul cu francezii se afla in pericol de a nu se juca. "Nici nu se pune problema sa nu-l terminam de reparat. Eu sper ca pina duminica-luni sa fie gata", a punctat Zotta.

Nebunie la derby

Cu o ora inaintea jocului de duminica trecuta, dintre Rapid si Steaua, galeria oaspetilor a devastat WC-urile de la peluza dinspre Teatrul Giulesti, iar, in timpul meciului, au rupt sute de scaune, pe care le-au aruncat pe teren. Meciul a fost atunci intrerupt de doua ori de catre arbitrul Tudor, dar s-a jucat, in cele din urma, pina la capat, la cererea lui Mitica Dragomir.

(Lucian Ionescu, Cristian Blanuta)