Pe fondul unei lichiditati medii de 52,3 milioane RON, piata bursiera a inchis saptamana pe scaderi care le-au depasit pe cele din sedinta de joi. Astfel, toti cei trei indici bursieri au pierdut peste 2% din puncte, cea mai mare scadere fiind aferenta lui BET-FI, respectiv 2,55%.

Valorile indicilor au fost determinate de o evolutie clara de scadere a majoritatii titlurilor tranzactionate. Din 49 de simboluri pentru care s-au realizat transferuri, pentru 35 cotatiile au fost marcate de pierderi. Cel mai tranzactionat titlu a fost Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de peste 12 milioane lei.

Ultimul transfer al sedintei cu actiuni TLV s-a realizat la un curs de 1,1300 lei/titlu, valoare cu 2,59% mai mica decat inchiderea zilei de joi, care a fost de 1,1600 lei/titlu.

SIF Oltenia (SIF5) si SIF Moldova (SIF2) au fost emitentii care s-au clasat pe urmatoarele doua locuri in topul valorii tranzactionate, cu totaluri ale operatiunilor de transfer de 7,9 milioane RON si, respectiv, 6,8 milioane RON.

Piata societatilor de investitii financiare a generat o valoare tranzactionata de peste 24 milioane RON, dar cotatiile celor cinci SIF au inregistrat scaderi pe toata linia.