Cel putin 55 persoane au fost ucise si alte 60 ranite, sambata, in capitala indiana, New Delhi intr-o serie de explozii produse in zone comerciale foarte aglomerate.

Exploziile s-au succedat la intervale de citeva minute. Prima deflagratie violenta s-a produs intr-o piata frecventata de turisti occidentali si a avut loc in conditiile in care numeroase persoane faceau cumparaturi cu ocazia apropiatului festival indian al luminilor.

Explozia, care s-a produs la circa 200 de metri de gara principala din New Delhi, a spart geamurile si a provocat un incendiu in doua magazine de confectii situate in apropiere.

O a doua explozie a avut loc, potrivit agentiei Reuters, intr-un cartier comercial foarte aglomerat, iar a treia s-a produs la bordul unui autobuz care circula intr-o zona industriala a capitalei indiene. Unele posturi de televiziune locale anuntasera si o a patra explozie, dar autoritatile au precizat ca nu este vorba decit de o alarma falsa.

Un purtator de cuvint al politiei a declarat ca echipele de prim ajutor si deminare au fost desfasurate la fata locului.