Taman cind Miki Spaga s-a pitulat in papusoi, iar marii rapitori din balta pesedista s-au dat la fund innamoliti in parai, Ion Iliescu a inceput sa faca bulbuci si sa-si acuze ciracii de „deviationism neo-liberal". Kakaia deviatia, tovarase secretar general?

Pai nu dumneavoastra ati pus in functiune exploatarea omului de catre om, dupa decembrie ’89, aruncind vaca socialista de la etaj ca sa se faca in strada lapte-praf?

Daca ati uitat cumva ce i-ati mai oferit clasei muncitoare in afara trenului foamei din Oltenita, va amintim noi: baroni locali cit cuprinde, bite pentru batut frisca din tartacutele intelectualilor, capsune pe brinci in Spania, poduri de flori pentru contrabanda si gingirica sarata pe post de crap la carton.

Prin ce s-a manifestat doctrina sociala in afara pomenilor cu fasole si ciolan dinaintea alegerilor si a confiscarii moastelor Sfintei Paraschiva? Cu ce ati inlocuit „greaua mostenire" papata de droaia baietilor ce v-au iesit de sub manta, alcatuita din activisti de mina a doua si securisti din linia intii? Ce

autostrazi ati lasat in urma? Ce scoli ati inaltat? Ce laboratoare? Ce institute de cercetare ati asezat in calea universitatilor producatoare de someri? Ce protectie sociala pentru gravide sau batrini? Ce proiecte intrupate din stingismul dumneavoastra vizionar au rodit la umbra Casei Poporului?

In locul ceapistilor si al dictaturii proletariatului ati reinventat taranul din 1907 si ati lansat pe piata muncitorul castrat de marxism si dependent de manea.

In rest: revolutie si reforma, gargara si matreata, detergenti pentru spalatul miinilor patate de singe, Caritas, Sergiu Nicolaescu, sida, printul Duda, Dracula Park si Cosmanca pictat pe peretii bisericii.

Si pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume...