Am permis de conucere auto de peste 20 de ani si, in tot acest timp, nu am avut treaba cu suspendarea lui. Nu m-am urcat baut la volan, nu am fost implicat in nici un fel de incident rutier, cu toate ca am condus destul, inclusiv in afara Romaniei. Am mai depasit si eu viteza legala, ca orice om, si am cotizat, dupa datina, fie cu ciubucul traditional la politist, fie direct la ghiseu.

Ceea ce s-a petrecut insa in cazul Carmen Paunescu ma face sa-mi aduc aminte de toate porcariile similare din Justitie. Sa iei 2 ani cu suspendare, dupa ce ai omorit 3 oameni, numai in Romania se poate intimpla. Drept este, sentinta e la nivelul primei instante de judecata, dar este totusi o sentinta publica.

Una ce ma trimite si la cazul stravechi al fiului unor lautari care a o omorit o femeie insarcinata pe trecerea de pietoni, in Bucuresti. In masura in care memoria nu-mi joaca feste, mi se pare ca prima grija a politistilor a fost sa mute marcajul rutier...

Aranjamentele si angajamentele financiare in cazul nevestei lui Adrian Paunescu cred nu fac decit sa intareasca sentimentul de neputinta in fata bogatanilor si a celor cu proptele politice. Sper sa nu fiu acuzat de exagerare, dar am convingerea ca acest caz se poate inscrie la "loc de cinste" alaturi de toate blaturile Justitie noastre pe tarimul marii coruptii.

Cum cotidianul Romania libera, in editia de vineri, a reaprins fitilul nenorocirii cu magistratii securisti, ma gindesc ca merita sa dezbatem un pic subiectele. De ce le-am asociat? Pur si simplu pentru ca puterea si influenta lui Adrian Paunescu se dovedesc a fi la fel de mari si astazi, cum erau si-n trecutul care ne-a dat noua "pleiada" de magistrati securisti.

Pafnutie

HRR :: Membru