Cartea publicata de editura Nemira face parte din Colectia Mc Sweeney’s si reprezinta primul volum de "proza scurta" tradus din aceasta colectie in limba romana.

Mc Sweeney’s este una dintre cele mai interesante idei de publicare din ultimii ani, conceputa si pusa in practica de Dave Eggers, prietenii sai si alti scriitori, ca o cale de a promova noi stiluri si topici narative, dezvoltandu-se sub forma unui amplu fenomen literar in Statele Unite ale Americii.

Acest gen de proza scurta, in toata bogata ei varietate, a fost tiparita nu numai in publicatiile comerciale, care ni i-au dat, printre altii, pe Hammett, Chandler si Lovecraft, scriitori acum stabiliti in canoane, dar si in revistele cu pretentii : The Saturday Evning Post, The New Yorker.

Acest volum contine povestiri ce apartin atat unor scriitori consacrati precum Stephen King, Neil Gaiman, Jim Shepard, Nick Hornby dar si lucrari ale celor "neinregimentati" unui gen propriu-zis.

Cartea contine o serie de povesti cu fantome, povesti de groaza, nuvele cu detective; povestiri de suspans , thriller, fantasy sau macabre; povestiri maritime, de aventuri, cu spioni, de razboi sau istorice dar si povesti de dragoste.

Ele se remarca prin multa actiune, culoare si umor de aceea o recomandam cu caldura tututor celor ce nu au timp sa se cufunde in lectura unui roman complicat si mai ales celor care, prinsi in rutina treburilor zilnice, au uitat ce distractiv este acest gen de lectura.