In cadrul ministerului Administratiei si Internelor functioneaza din 1 noiembrie Directia Generala Anticoruptie. Scopul institutiei este intensificarea luptei impotriva coruptiei din administratia publica si din politie, pentru indeplinirea angajamentelor asumate de Romania pentru integrarea in Uniunea Europeana.

Ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, spune ca Directia Generala Anti-coruptie (DGA) nu va pleca de la zero deoarece deja exista peste 700 de informari trimise la Parchetul General privind fapte de coruptie in randul angajatilor ministerului.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, prezent la deschiderea DGA a declarat ca guvernul pe care il conduce v a lupta cu coruptia si ca angajatii MAI care nu au de gand sa renunte la practicile ilegale, vor sa iasa din sistem.

Bugetul DGA pentru anul viitor este de aproximativ 3 milioane de euro.

Potrivit raportului de monitorizare al Comisiei Europene, dat publicitatii recent din cauza lipsei unor rezultate concrete in lupta impotriva coruptiei ar putea amana cu un an a aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.