Documentul - care cere Siriei sa colaboreze la investigatia privind asasinarea fostului prim ministru libanez, Rafik Hariri - a fost adoptat in unanimitate de cei 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Se relateaza ca in textul rezolutiei, sustinuta de Statele Unite, Franta si Marea Britanie, au fost operate schimbari de ultima ora. Initial, in document se spunea ca, daca Siria nu coopereaza, Natiunile Unite vor cere impunerea de sanctiuni economice.

Rusia si China au obiectat si au amenintat ca vor respinge rezolutia prin veto. Ca solutie de compromis, noul text al rezolutiei spune ca, daca Siria nu coopereaza pe parcursul anchetei, atunci Consiliul de Securitate ar putea avea in vedere noi masuri.

Un raport al Natiunilor Unite privind asasinarea premierului Hariri, facut public de procurorul german, Detlev Mehlis, sugera ca oficiali ai fortelor de securitate din Siria si Liban ar fi responsabili de moartea fostului premier libanez.

Uciderea fostului prim ministru libanez, Rafik Hariri, intr-un atentat cu masina capcana, la Beirut, a avut loc la inceputul anului.