Nici n-a apucat bine tanti Europa sa ne lungeasca urechile, „Terminati cu coruptia! Aruncati navodul justitiei peste pestii cei mari!", ca mioritica noastra tara a reactionat cum stie ea mai bine: in stilul „mi se rupe". Atat au inteles unii procurori si judecatori din strigatul disperat al unei natiuni.

Cazul lui Adrian Iordache a fost rezolvat asa cum se cuvine unui vajnic fotbalist de la Dinamo. Baiatul a tras toata noaptea la masea, apoi a urcat la volan, cu gandul sa inghita rapid kilometrii autostrazii Pitesti - Bucuresti. Pe la 5.00 dimineata, alcoolul, viteza si oboseala l-au biruit.

Masina, in care se mai aflau doi colegi de la Dinamo, Lucian Goian si Dorin Semeghin, a plonjat in santul de la marginea soselei. Sub rotile bolidului, surpriza: un barbat cu corpul zdrobit!

Expertizele au confirmat: urmele de vopsea de pe hainele victimei proveneau de la masina fotbalistului. Atunci si-a intrat in rol procuroarea Mi-Se-Rupe. La 13 luni dupa accident, magistrata din Pitesti a ajuns la concluzii halucinante: Iordache n-a lovit pe nimeni, mortul era mort de mult, ba chiar se racise de tot.

Masina fotbalistului a cazut peste un cadavru lovit nu-se-stie-cand de camionul nu-se-stie-care. Demonstratie de justitie-voodoo. Mai lipseau acele infipte in amuleta mortului, ca sa urle de durere nemernicul de sofer al camionului invizibil.

In aceleasi zile parfumate de octombrie, la 70 de kilometri spre apus, judecatoarea Mi-Se-Rupe din Ramnicu-Valcea, colega de trib cu procuroarea Mi-Se-Rupe din Pitesti, a dat sentinta in procesul Carmen Paunescu. Doi ani cu suspendare!, a anuntat magistrata.

Altfel spus: mergi, cucoana, acasa, ca nu te-om baga noi la racoare tocmai pe dumneata! Ce dracu’, suntem in jungla? Nu mai avem pic de respect pentru o sotie de senator?! (Saru’ mana, domnu’ Paunescu, stati linistit, s-a rezolvat...)

Dar ce-a facut doamna Carmen? Nimic grav: a omorat trei oameni si l-a trimis la reanimare pe cel de-al patrulea. Cum? Conducand tembel pe o sosea din Dolj.

Si ce gaseste de cuviinta sa zica sotul-senator in zilele cand judecatoarea Mi-Se-Rupe se retrasese ca sa „delibereze"? „Nu este pentru mine lucru mai rau decat acela ca fetita mea ar putea ramane fara mama ei." Uau! Sa nu ramana fetita lui fara mama ei...

Dar celeilalte fetite, cea fara tata-senator, i-o fi fost usor sa ramana si fara mama, si fara tata, si fara sora? Pe ea a avut dreptul s-o lase fara mama mama fetitei de senator?

Paunescu a ramas acelasi: un escroc sentimental. Pentru a-si atinge scopul e in stare sa planga, sa rada, sa tune, sa fulgere, sa scrie o strofa proasta sau buna. Chiar daca interesul sau inseamna, deseori, nenorocirea altora!

Dar nu Paunescu e vinovat pentru strambatatile justitiei. El este doar un profitor. Daca tara e impanzita de procurori si judecatori din tribul Mi-Se-Rupe, „meritul" apartine unor exemplare toxice carora li s-a dat putere, precum Rodica Stanoiu, Tanase Joita, Antonie Iorgovan, Ion Predescu ori Petre Ninosu.

Ba nu, vinovat e si Paunescu! Gena sa de rechin cu apetit de balena il impinge sa-si foloseasca statutul de parlamentar precum o facea pe vremuri cu cel de ceausesc al Cenaclului Flacara. Atata doar ca a schimbat prim-secretarii de ieri cu pitifelnicii de azi!