Cine sunt crocodilii? Aceasta este noua tema anticoruptie pe care o primeste de la Occident Romania pitoreasca. Pana acum, Justitiei romane i se cerea de catre UE sa vaneze din greu rechinii – cum arata rechinii astia, cum ii cheama in buletin, n-a zis nici un oficial european.

Ambasadorul britanic Quinton Quayle e acum mai explicit: vanati crocodilii din apele murdare ale Romaniei! Ei sunt inteligenti, abili, grasi si smecheri.

Lasand la o parte faptul ca in aceasta descriere se pot regasi 90% dintre politicienii si bisnismenii Romaniei, se pune intrebarea: rechinii se vaneaza altfel decat crocodilii, adulmeca alta nada, ce facem acum, schimbam sistemul ca sa prindem crocodili, daca tot n-am prins nici un rechin?

Sa va spun drept, eu, unul, m-am saturat pana peste urechi de atitudinea superior esopica a Occidentului care ne transmite tot felul de cimilituri animaliere cu care sa ne spargem capetele in lupta anticoruptie.

Ani de zile am ascultat discursurile rostite cu manie proletara de Ion Iliescu, pline de spume, dar fara nici un nume, in vreme ce in jurul lui roiau spagarii si teparii de mari proportii.

Cu ce difera zicerile lui Olli Rehn si Quinton Quayle, daca lasam la o parte fabulatia tip Kralov – Animal Planet, de tulburea gargara iliesciana? Daragoi genosse si dear sir, daca stiti vreo jivina pe nume, atunci ziceti-o, s-o luam si noi la puricat.

Daca nu, mai lasati sfatosenia asta sibilinica de mari doftori aflati la capataiul unei Romanii bagate in coma de coruptie si scoateti-va barnele din ochi.

Dupa cum arata raportul ONU, mii de firme occidentale, intre care nume mari, au dat spaga ca la militia din Gaesti ca sa ia titei de la Saddam Hussein.

Miliardarului nu de carton, ci de hartie velina pe care scriu intelectualii, Dinu Patriciu, ii cresc actiunile prin simpla mentionare pe mari liste de spagi internationale alaturi de Volvo si Siemens.

Profund miscata de ancheta amaratilor de la organizatia falimentara ONU, Daimler Chrysler zice ca e o firma prea mare ca sa tina socoteala la peanuts money – spagi de cateva mii de dolari.

In schimb, in cazul contractului Romaniei cu EADS pentru securizarea frontierelor, incheiat sub guvernarea Nastase, e vorba de 400 de milioane euro potrivit presedintelui Basescu, confirmat de ministrul de Interne Blaga, bani din buzunarul contribuabilului roman care urmau sa intre in conturile concernului franco-german pe daiboj, intrucat se suprapuneau cu un ajutor de 450 milioane euro care venea oricum de la UE.

Daca lucrurile stau asa, nu pot decat sa constat ca o asemenea megaspaga depaseste pana si nivelul marelui EADS: ea nu putea fi data decat cu aprobarea responsabililor politici la cel mai inalt nivel din Germania si Romania si era cu siguranta cunoscuta de serviciile secrete din cele doua tari.

Chestia asta cine o ancheteaza, Procuratura Generala sub conducerea lui Ilie Botos caruia ii da telefon premierul Tariceanu si ii spune sa aplice legea, cum a dat atunci cand a fost bagat la subsemnatul miliardarul velin Patriciu? Iar la nemti o exista vreun procuror Morar fara girofar care sa ancheteze guvernul Schröder?

Prin urmare, dragi frati mai mari europeni, nu sunteti voi medicii si noi pacientii, suferim cu toti de aceeasi boala urata si perfida care ni s-a suit la cap, unii in rezerve de lux, altii in saloane mizere, cu aer de morga.

Ar fi mai bine sa va scoateti halatele imaculate, sa va lasati plagile la vedere, cum sunt si ale noastre, si sa incercam sa ne vindecam impreuna.