Fostul jucator Octavian Popescu, stabilit in Germania, acuza FRF ca il impiedica sa-si depuna candidatura la sefia federatiei, sustinand ca forul fotbalistic nu i-a raspuns solicitarii de a-i fi comunicate conditiile necesare pentru a candida.

Intr-o scrisoare trimisa la sfarsitul saptamanii trecute, la FRF, Popescu le reaminteste oficialilor federali ca, pe data de 9 august, a expediat, prin fax si posta, la federatie, o adresa in care cerea date despre conditiile si procedurile ce trebuie indeplinite pentru a candida la alegerile pentru functia de presedinte al FRF, adresa la care nu a primit nici un raspuns.

Popescu mai aminteste ca a fost, ulterior, la sediul FRF pentru a afla detalii despre conditiile de participare la alegerile din 21 noiembrie, insa "un domn Radu" i-a inmanat doar Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice din Romania (ROAF), fara a-l lamuri in privinta conditiilor.

Octavian Popescu solicita, inca o data, din partea forului fotbalistic detalii privind inregistrarea candidaturii la alegerile pentru sefia FRF.

"Cum din septembrie ma aflu in Germania si in Romania voi veni dupa 6 noiembrie, deci dupa data inchiderii termenului de inscriere, va rog macar acum sa-mi transmiteti conditiile ce trebuie indeplinite de catre candidatii la postul de presedinte", se precizeaza in adresa lui Popescu catre FRF, din data de 29 octombrie.

Totodata, Popescu le cere angajatilor federali sa-i inregistreze oficial candidatura la presedintia forului de la Casa Fotbalului si mentioneaza ca, dupa ce va primi din partea FRF datele privind conditiile de participare la scrutinul din 21 noiembrie, va inainta si un dosar cu acte prin care sa probeze ca indeplineste cerintele de a candida la presedintia federatiei.

In replica la acuzatiie lui Popescu, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ca oricine poate afla conditiile de candidatura din statutul federatiei. "Numele si posibila candidatura a domnului Octavian Popescu nu-mi sunt cunoscute.

Oricum, degeaba asteapta o adresa de la noi atat timp cat conditiile pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a putea candida la presedentia FRF sunt specificate in statutul forului, care se gaseste de vanzare oriunde", a declarat Kassai.

Fost jucator al echipelor Rapid, Stiinta Cluj, Dinamo, Jiul si Mersin Idman Yurdu (Turcia), Octavian Popescu, nascut pe 25 aprilie 1938, la Bucuresti, a activat, ca antrenor, la Dunarea Giurgiu, Sportul Studentesc (la tineret si la juniori), FC Braila si la echipa nationala de tineret (1974-1978).

Absolvent al Facultatii de Drept din Cluj, Popescu s-a stabilit la inceputul anilor '80 in Germania. A absolvit scoala de antrenori de la Koln si a antrenat, printre altele, echipele TSV Munchen 1860 si Malatyaspor, dupa care a renuntat la activitatea fotbalistica, devenind om de afaceri.