Sindicatele cer Guvernului aplicarea dialogului social in ceea ce priveste bugetul pentru 2006, dupa incetarea acordului incheiat intre Romania si FMI, pentru ca institutia financiara internationala a cerut inghetarea salariilor bugetarilor pentru anul viitor.

"Este de neinteles aceasta dorinta a FMI, pentru ca altor state Fondul nu le cere acest lucru", a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Hossu, liderul "Cartel Alfa". In conditiile in care guvernantii romani nu au acceptat conditiile FMI, sindicalistii sunt dispusi sa discute planul de actiune legat de aceste blocari. "Este demotivant mecanismul propus prin inghetarea salariilor", adauga Hossu.

"Niciodata un sindicalist n-ar fi de acord sa transforme Romania intr-o alta Argentina prin intermediul FMI. O asemenea exigenta este criminala, din toate punctele de vedere", a declarat, la randul sau, Ovidiu Jurca, vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS). Jurca spune, ca in aceste conditii, ar trebui sa urmeze discutii tripartite, pentru a ajunge la cea mai buna solutie.