Invitata in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, Tia Serbanescu a spus ca premierul Calin Popescu Tariceanu a facut o "greseala stupida" ca nu a recunoscut de la inceput ca a intervenit la procurul general ca sa-l ajute pe Dinu Patriciu si ca "iesit prost" din confruntarea declaratiilor cu acesta.

In opinia editorialistei, Ilie Botos a fost si el incorect ca nu a denuntat imediat despre interventie.

"Ne putem intreba daca domnul Tariceanu manifesta acelasi interes pentru aplicarea corecta a legii in cazul altor cetateni. Aceste telefoane vin atunci cand e cineva apropiat si drag sufletului lor, pentru ca nu e o practica incetatenita, e nomenclaturita, pentru ca despre cetateni nu intreaba nimeni", a afirmat Tia Serbanescu.

In cazul lui Ilie Botos, editorialista declara ca "s-a aratat util, si-a consolidat pozitia fata de Basescu si l-a pus in dificutate pe Tariceanu".

Democratul Cristian Radulescu a condamnat si el atitudinea primului ministru.

"Daca ar fi sunat la procurorul Republicii ca sa intervina pentru prietenul lui petrolistul, atunci lucrurile sunt grave si trebuie sa raspunda. Daca el, premierul, cat e el de premier, a avut o astfel de imixtiune, atunci lucrurile sunt grave si trebuie sa dea seama", a afirmat Cristian Radulescu.

Liberalii apreciaza gestul premierului de a interveni in favoarea lui Dinu Patriciu la procurorul general. Puiu Hasoti sustine ca a fost "un gest corect, pozitiv", iar primul ministru a facut chiar o "derogare de amicitie politica" cerandu-I procurorului sa respecte legea.

"Este cu atat mai mult de aplaudat faptul ca un premier da telefon pentru o problema atat de importanta, de mediatizata, in care cere sa se aplice legea. Nu vad nimic rau in acest lucru", a comentat Puiu Hasoti.