O femeie in varsta de 50 de ani din Bangkok a fost diagnosticata cu gripa aviara, confirma autoritatile tailandeze. Aceasta este a 20 victima a virusului in Tailanda din 2003, si a treia in acest an.

Femeia a contractat gripa in urma dezinfectarii unui cotet de pasari, intr-o suburbie nordica a capitalei tailandeze. Victima este acum sub ingrijiri la un spital din Bangkok. 13 din cele 20 de cazuri de gripa aviara inregistrata la om au fost mortale. Prima din cele trei persoane diagnosticate in Tailanda anul acesta cu virusul H5N1 a fost depistata in luna octombrie.

Gripa aviara a determinat exterminarea a mai mult de 100 de milioane de pasari in Asia de la aparitia ei in Vietnam la sfarsitul lui 2003.

Un nou caz de gripa aviara produsa de virusul H5N1 a fost descoperit intr-o ferma de pasari din Urali, a anuntat, marti, Ministerul rus al Agriculturii. Virusul H5 al gripei aviare a fost descoperit si la pasarile salbatice din Canada, au anuntat, luni, autoritatile de la Ottawa, precizand ca nu exista amenintari pentru sanatatea oamenilor, conform Mediafax.