Fondurile obtinute din privatizare vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii, ci nu pentru rambursarea datoriei publice externe, cum au fost utilizate pana acum, a declarat astazi premierul Calin Popescu-Tariceanu la postul public de radio.

In scopul dezvoltarii infrastructurii urmeaza a fi creat Fondul National pentru Dezvoltarea Infrastructurii, ce va finanta proiectele de dezvoltare a autostrazilor si, eventual, pe cele privind infrastructura de protectie impotriva inundatiilor, a explicat seful guvernului.

"Pentru ca vindem anumite elemente care au constituit economia de stat, vreau ca acesti bani, aceste resurse sa fie folosite in continuare pentru dezvoltarea unor proiecte de mare anvergura", a spus premierul.

Una dintre solicitarile FMI a fost ca aceste fonduri sa fie in continuare utilizate pentru datoria externa. Primul ministru considera ca dezvoltarea infrastructurii este mai importanta in acest moment decat plata datoriei externe, intrucat suma la care se ridica aceasta este "una dintre cele mai scazute datorii publice din Europa", a mai adaugat Tariceanu.