In primul trimestru al anului fiscal, incheiat la 30 septembrie, veniturile companiei Procter & Gamble au crescut cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita volumului mare de vanzari, inregistrat la nivel mondial. Astfel, pana la 30 septembrie, compania a obtinut un venit net de 2,03 miliarde de dolari.

Potrivit publicatiei Kansas City Star, in primul trimestru al anului fiscal, venitul net al companiei Procter & Gamble a fost de 2,03 miliarde de dolari (77 centi pe actiune), fata de 1,94 miliarde de dolari (70 centi pe actiune), cat inregistrase anul trecut.

In primul trimestru, vanzarile au crescut cu 8%, atingand suma de 14,79 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand vanzarile au insumat 13,74 miliarde de dolari.

Fata de ultimul trimestru, vanzarile companiei au inregistrat o crestere neta de 26%, un rol important jucandu-l si recenta achizitie a companiei Gillette Co., preluata de Procter & Gamble, luna trecuta, contra sumei de 57 miliarde de dolari.