Potrivit unor surse apropiate procesului de privatizare, grecii de la EFG Eurobank au facut cea mai mare oferta preliminara neangajanta pentru CEC, oferind 300 milioane de euro, informeaza publicatia greceasca Reporter.gr.

Toti cei sapte ofertanti au intrat in faza a doua a procesului de privatizare, ofertele finale angajante urmand a fi depuse, conform previziunilor, pe 28 noiembrie.

Potrivit acelorasi surse citate de Reporter.gr, OTP Bank se claseaza pe locul doi cu o oferta de 270 milioane de euro.

Comisia de privatizare a decis ca toti cei sapte ofertanti pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la CEC – Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., Dexia Bank, EFG Eurobank, Erste Bank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank – Holding A.G., sa participe la faza a doua a procesului de privatizare a CEC.

In prezent, CEC detine o cota de 6% din piata bancara romaneasca, fiind a cincea mare banca din Romania. In 2004, CEC a inregistrat un profit net de 17 milioane de euro, active totale de 1,31 miliarde de euro si active nete de 149 milioane de euro.