Ministrul Economiei nu este multumit de privatizarea Petrom. Pentru prima data, el a recunoscut ca romanii sunt la mana grupului austriac in ce priveste preturile la carburanti. „Cu certitudine, privatizarea Romgaz nu va arata ca privatizarea Petrom, in toate sensurile.

La Romgaz, nu accept o privatizare prin care romanii sa depinda dupa aceea de decizia unui investitor strategic in ceea ce priveste politica comerciala pentru gazele naturale", a declarat ministrul Codrut Seres.

„In acest moment, pretul la gaze acopera costurile si nu vad justificare ca gazele pe care le extragi la un pret de sub 100 $ / 1.000 mc sa le vinzi dublu, a insistat el. Viitorul proprietar al Romgaz nu va avea parte nici de o blocare a nivelului redeventelor pe o perioada de timp.

Potrivit contractului de privatizare, OMV beneficiaza de acelasi nivel de redevente pe o perioada de 10 ani.

Nu mi se pare normala si corecta o astfel de masura si nu o avem in vedere la privatizarea Romgaz", a spus Seres, subliniind ca Romgaz este doar producator de gaze si nu are si alte activitati, precum Petrom.

Intrebat care ar fi solutia pentru o privatizare reusita la Romgaz, el a sugerat varianta vanzarii pachetului majoritar la bursa. Ministerul Economiei, prin Oficiul responsabil cu privatizarile, va negocia cu viitorii proprietari ai societatilor care urmeaza sa fie privatizate posibilitatea desecretizarii contractelor de privatizare.