Masina compacta de la Toyota obtine 35 de puncte pentru siguranta

• Cel mai bun scor obtinut vreodata de Toyota pe segmentul "siguranta pasagerilor" la Euro NCAP

• Prima masina din segmentul B echipata cu airbag pentru genunchi destinat protejarii soferului

• Tehnologia "Minimal Intrusion Cabin System" confera dispersarea eficienta a energiei in urma impactului

Noua Toyota Yaris a fost premiata cu 5 stele pentru siguranta si 35 de puncte pentru protectia pasagerilor in cadrul ultimelor teste de siguranta Euro NCAP.

Scorul de 35 de puncte pentru protectia adultilor este cel mai ridicat scor obtinut vreodata pentru o masina Toyota. In plus, noua Yaris a obtinut doua stele pentru protectia pietonilor si trei stele pentru protectia pasagerilor copii.

Masinile compacte, cum este si noua Toyota Yaris confera un plus de siguranta, ca urmare a evolutiei ingineriei in domeniu si a caroseriei compacte. Rezultatul de 5 stele este o recunoastere a nivelului inalt de siguranta pe care Toyota il confera clientilor sai.

Noua Yaris este dotata cu airbag-uri frontale si laterale pentru protectia soferului si a pasagerilor, airbag-uri laterale tip cortina si airbag pentru genunchi pe partea soferului (in premiera pentru acest segment). Masina mai este echipata si cu centuri de siguranta cu sistem de avertizare (un dispozitiv de frecventa variabila a sunetului) pentru pasagerii care calatoresc pe locurile din fata.

Structura noii Yaris a fost dezvoltata folosindu-se sistemul MICS (Minimal Intrusion Cabin System), tehnologie care disperseaza energia din partea frontala a masinii sau impacturile laterale in interiorul caroseriei pentru a proteja pasagerii si a minimaliza pe cat posibil deformarea cabinei.

Mai mult decat atat, noua Yaris este prima masina dezvoltata de Toyota in conformitate cu cele mai stricte standarde impuse de testele de fiabilitate existente. Masina a fost supusa unui test de simulare cu o masina de 2 tone, test care prevedea o viteza de 55 km/h pentru ambele autovehicule, in momentul impactului.

Cele 5 stele pe segmentul protectie castigate de noua Toyota Yaris urmeaza scorurilor de 5 stele castigate de Toyota Avensis, Corolla Verso si Prius.