I-au studiat la sange

Dinamovistii au spus ca stiu absolut totul despre Levski Sofia si au vorbit la unison despre obtinerea celor trei puncte in meciul de diseara.

35 de minute a durat zborul dinamovistilor de la Bucuresti la Sofia. La sosire, elevii lui Andone au spus ca au venit sa castige.

Imbracati impecabil in costumele oficiale, dinamovistii au plecat la Hotelul Hilton. "Ne asteapta un meci greu, dar noi suntem pregatiti. Vrem sa plecam de aici cu toate punctele pentru ca doar asa vom mai pastra sanse de calificare", a spus Andrei Margaritescu.

El a fost completat de capitanul Florentin Petre, care inainte de a se urca in autocar a primit editia de ieri a cotidianului "7 zile sport", in care era publicat un interviu cu el: "Ne dorim victoria. I-am urmarit de mai multe ori pe bulgari. Mi-a atras atentia brazilianul, care evolueaza pe partea stanga, Wagner.

Fundasul stie bine cu mingea si participa destul de mult si la faza ofensiva. Ce mai, i-am studiat bine. Concluzia o vom trage la finalul meciului".

Si tehnicianul Ioan Andone a spus ca Levski nu mai este o necunoscuta pentru elevii sai. "Am vazut cele mai bune cinci meciuri ale bulgarilor, cu TSKA Sofia, scor 2-1, in Supercupa, «dubla» cu Auxere, scor1-1 in Franta si 1-0, cu Lokomotiv Sofia, 3-0 si Slavia Sofia, 5-0. Deci e o echipa in forma care nu trebuie subestimata. Dar pentru mine totul este foarte limpede. Nu vom avea surprize".

Ramane de vazut cum se vor descurca "cainii", daca tinem cont ca si inaintea primului meci din grupa, cu Heerenveen, acestia au spus acelasi lucru vizavi de adversari, deznodamantul fiind unul deloc anticipat.

Aici joaca Steaua

Dupa aterizarea pe aeroportul genovez in jurul orei locale 15:35, stelistilor le-a luat ceva timp sa ajunga la hotelul President.

Soferul autocarului care i-a transportat la hotel i-a tinut de vorba si le-a transmis ca in aceasta seara toti "grifonii" (suporterii echipei Genoa 1893, rivala de moarte a Sampdoriei) le vor tine pumnii romanilor.

Ajuns primul in receptia hotelului, Marius Lacatus a fost recunoscut de un comis voiajor aflat intamplator acolo, care, in timp ce si-a ridicat gulerul de la geaca pentru a i se vedea culorile rosu si albastru, a spus ca spera din toata inima ca Sampdoria sa piarda partida cu Steaua.

De fapt, orasul Genova e plin de suporteri ai echipei infiintate in 1893, "grifonii" etalandu-si cu mandrie steagurile ros-albastre la balcoanele blocurilor in care locuiesc.

"Un rezultat bun ar fi si un meci egal, pentru ca jucam cu o echipa foarte buna", a spus mijlocasul Gabi Bostina, contrazis de George Ogararu: "Mergem in Italia ca sa invingem, si sa transam soarta calificarii".

In timpul antrenamentului oficial de aseara, care a durat o ora, stelistii au luat contact pentru prima data cu mingea Kappa, modelul cu care se va juca in aceasta seara.

"Ultima cina a lui Gigi"

Un articol din cotidianul "Il Secolo XIX" pune intr-o lumina nefavorabila Steaua.

Sub titlul "Ultima cina a lui Becali", redactorul Mauro Casaccia, care s-a aflat special la Bucuresti saptamana trecuta pentru a afla noutati in vederea meciului cu Sampdoria, prezinta Steaua intr-o lumina negativa. "Romania si Italia au atatea lucruri in comun. Mai intai limba care contine cuvinte similare cu ale noastre.

Apoi scandaluri in fotbal. La Steaua tartorul e un personaj controversat, Becali. E sechestrat de Fisc si din acest motiv a renuntat la emblema clubului. A promis ca va face o biserica dupa ce Steaua a trecut de Southampton.

Iar daca acest lucru nu vi se pare tare, atunci aflati asta: un artist din Romania i-a reprodus Cina cea de taina a lui Leonardo Da Vinci, in care locul lui Cristos e luat de Gigi Becali! Antrenorul si 11 jucatori completeaza tabloul, reprezentandu-i pe cei 12 apostoli! Iar daca nici acest lucru nu v-a produs stupoare, mai aflati una: trei dintre

jucatori Baciu, Cristea si Lovin au fost castigati la masa de poker la o partida jucata contra presedintelui de la FCM Bacau!" contine articolul destinat echipei romane.

Rapid-Rennes

Pentru partida de astazi, Rapid poate alinia echipa de baza, accidentatii Valentin Negru si Romeo Stancu fiind singurii indisponibili.

Unicul semn de intrebare exista in privinta fotbalistului care va evolua ca varf impins, Razvan Lucescu avand de ales intre Lucian Burdujan si Nicolae Constantin.

Primul are avantajul ca, fiind atacant de meserie, e mai bataios, avand totodata si un mai dezvoltat simt al portii, insa dezavantajul lui consta in faptul ca nu e disciplinat tactic, plus ca n-a prea evoluat in aceasta toamna.

Veteranul Constantin, pe care Lucescu il considera un caracter deosebit, joaca foarte inteligent, creeaza culoare bune pentru Buga si Niculae, dar nu exceleaza la capitolul tehnica si nici nu pare a fi un veritabil om de gol. El are totusi sanse mai mari de a incepe titular.

Nimeni n-a semnat

Giulestenii au opt fotbalisti aflati la final de contract.

Acestia, fie ca termina intelegerile in iarna, fie ca le termina in vara, nu au semnat prelungirea angajamentelor cu gruparea visinie.

Dolha, Curca, Perja, Nae Constantin, Badoi, Ilyes, Grigore si Maldarasanu au situatii diferite, in sensul ca unii dintre ei nu mai vor sa ramana, iar pe altii nu i-ar mai tine clubul. Mare parte isi pun sperante si in meciurile din UEFA.

Oricum, situatia precara a clubului, semnalata inclusiv de presedintele Dinu Gheorghe, nu permite concretizarea discutiilor, mai ales ca patronul George Copos a raspuns ieri afirmatiilor lui Vama: "Clubul are un buget anual care are pierderi, cheltuieli si profit. Daca pierderile sunt mai mari, nu mai pot da bani".

Rapidistii asteptau ieri achitarea restantelor, dar au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu cate 1.500 de dolari, prima pentru victoria de la Constanta.