Sony Europe, prin reprezentanta sa in Romania, a anuntat lansarea unei noi linii de televizoare cu ecran plat sub numele „Bravia" (design integrat cu cea mai buna rezolutie din punct de vedere audio si vizual). Noua linie de televizoare de inalta definitie are patru serii de produse si va prezenta incepand cu 17 noiembrie in toate magazinele mari din capitala si din tara.

Grupul Sony, cel mai mare producator japonez de echipamente electronice, a demarat exercitiul fiscal 2005-2006 cu rezultate slabe, in ciuda programelor de restructurari si campaniilor de reduceri de pret pentru echipamentele electronice de larg consum, informeaza AFP.

In primul semestru al acestui exercitiu fiscal (aprilie-septembrie 2005) Sony a realizat un profit net de 2,120 miliarde yeni (151 milioane euro), in scadere cu 72 de procente comparativ cu perioada similara a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri a scazut si ea cu 1,6 procente, pana la 3.262 miliarde yeni (23,32 miliarde euro).

In ultimele sase luni, concurenta acerba a impiedicat Sony sa inregistreze profituri pe piata sa favorita, cea a televizoarelor. „Vanzarile de televizoare cu tub catodic au scazut, fara a fi compensate de vanzarile de televizoare cu ecran plat", a anuntat Sony intr-un comunicat de presa.

Cu toate acestea, directorul financiar al grupului, Nobuyuki Oneda, si-a exprimat speranta ca in al doilea semestru al acestui exercitiu rezultatele se vor imbunatati, date fiind vanzarile bune de televizoare cu ecran plat inregistrate de Sony in Europa si SUA. (G.P.)