.Pentru cei plecati definitiv din tara, care mai au poate, doar o legatura sentimentala cu casa, ceea ce vad la tv ca se intimpla in politica romaneasca este un subiect de mirare si de distractie.

Iata, zic ei, sarmanii romani au primit o jucarie noua (democratia) dar nestiind inca sa citeasca, n-au putut afla modul de utilizare din instructiuni si incearca sa-i descopere toate functiunile din mers, prin probe. Asa face si fiul meu de 5 ani cu orice lucru nou .

Din pacate, de cele mai multe ori afla totul despre acel ceva distrugand-ul.Pe cei care locuiesc temporar departe de casa, stirile venite din tara ii ingrozesc.

Peste tot exista lupta politica dar, aici in occident, interesele personale sunt modelate pe interesul national. La noi se modifica legi, se discrediteaza oameni pentru ca afacerile unui neica-nimeni sa mearga bine. Se renunta la emblema unui club, intrata in istoria sportului romanesc pentru ca ciobanul sa nu contribuie la intretinera pasunii care-i face oile grase.

De ce politicienii din Romania se cearta tot timpul si nu ajung la un consens pentru interesul national?.

De ce PSD umbla cu para prin Europa, de ce PD si PNL isi dau unii altora la "geoale" si impreuna dau PSD-ului la "geoana"? De ce "tatuca" isi bate odraslele cu funia uda in public in loc sa le urecheasca discret, in bucatarie si sa iasa impreuna in lume cu fruntea sus? Cum poate Nastase critica actualul guvern ca nu face bine lucruri la care el nici nu s-a gindit atata amar de vreme cat a

fost seful fermei Romania? De ce blonda cancelariei prezidentiale, pardon sefa, nu respecta angajamentul de confidentialitate pe care sigur l-a semnat? Si inca nu e trasa la raspundere pentru incalcarea lui? Si in special de ce persoanele ajunse intr-o functie importanta nu sunt invatate sa gandeasca de 3 ori pana spun ceva?

Raspunsul e simplu: pentru ca nu sunt profesionisti, pentru ca totul se face dupa ureche, cat mai "original" cu putinta, cum este aceasta politica de cumetrie. Te pun sef pentru ca-mi esti loial, nu pentru ca esti omul potrivit in locul potrivit.

Oare se cunoaste sensul cuvintului consilier? Cand am o problema de sanatate urmez sfatul unui medic de specialitate, nu pe cel al bunului meu prieten, instalatorul, chiar daca este cel mai bun in meseria sa. Si nu al oricarui medic pentru ca nu orice lucru "de firma" este si de calitate. Natia romana este in suferinta, ca un copil neingrijit de parinti in perioada de crestere. Nu suntem bolnavi dar, din pacate nu suntem bine dezvoltati.

Si in final, intrebarea: ce e de facut? Sa mentinem un parlament cu 2 camere si citeva sute de alesi, fiecare cu interesele (a se citi afacerile) lui, cu blondele lui, cu lipsa lui de dezvoltare mostenita din copilaria nefericita , cu aroganta de smecheras care ,mai istet decit media , a facut averi pe seamna bunavointei, prostiei,incompetentei sau complicitatii colegilor de "leat", cu

dezinvoltura data de suferinta psihica netratata? Uitati-va la privirea lui Vadim Tudor, incercati sa o retineti si apoi cautati-o si la ceilalti politicieni.Eu am regasit-o la ingrijorator de multi . Oare sa ne riscam soarta crezand orbeste ca toate geniile sunt nebune? E foarte riscant, pentru ca reversul SIGUR nu este adevarat, nu toti nebunii sunt genii !

Cred ca o solutie valabila pentru moment in Romania este o conducere de tip republica prezidentiala cu parlament unicameral ales prin vot uninominal.Sa fie cit mai putini refulati la decizie si raspunderea sa nu mai fie atat de diluata si dispersata ca acum.Sa stim clar pe cine alegem,pentru ce-l alegem si pe cine tragem de urechi daca lucrurile nu merg bine.

Daca tot se face un referendum, de ce sa nu fiu intrebat si eu ce cred? Voi ce credeti?

Dr.S.U.

HRR :: Utilizator nou