S-au inmultit ingrijorator de mult exemplele de persoane ajunse in functii de inalta demnitate publica care ies in evidenta doar prin absenta totala a aptitudinilor, pregatirii si experientei profesionale sau politice care sa justifice raspunderile coplesitoare ce le-au fost incredintate.

Sunt oameni care apar parca din neant ca marionetele ce sar din spatele cortinei, manuite cu abilitate de cate un maestru papusar.

Paradoxal, intr-o perioada cruciala pentru admiterea Romaniei in Uniunea Europeana, chiar Ministerul Integrarii Europene ofera, din nefericire, o lista jenanta. A fost initial propusa ca ministru "blonda de la Primarie", care a reusit sa iasa urgent pe usa din dos la audierile din comisiile parlamentare.

Fotoliul a fost ocupat, pana la urma, de un obscur profesor care, pana a fi matrasit scurt si neanuntat chiar de colegii de la putere, ne-a lasat drept singura amintire faptul ca nu prea vorbea fluent nici o limba straina.

Iar acum avem o doamna ministru bruneta care este atat de patrunsa de europenism incat o admira pe "Iron Lady" Margaret Thatcher pentru ca este o femeie care s-a afirmat in politica in ultimii 10 ani (!), dar nu stie din ce partid facea parte. Daca nu ma credeti, intrebati-l pe dl. Robert Turcescu!

Inadecvarea totala cu pozitia pe care a ocupat-o pana deunazi este singurul numitor comun in comentariile despre d-na Elena Udrea. Unul din cei mai rafinati analisti chiar scria ieri ca "a fost timp de zece luni, cat a indeplinit postul de sef al Cancelariei prezidentiale, intruchiparea prostutei absolute".

Dar a reusit sa puna tara pe jar doar in calitate de persoana particulara, folosind o informatie obtinuta in timpul in care ocupa inalta functie oficiala. Oare nu constituie acesta un caz de incalcare a legilor si chiar a unui juramant?

Ciudat! Cat timp ocupa o demnitate vizibil peste puterile si capacitatile sale, nimeni nu s-a interesat cum a ajuns acolo d-na Udrea. Era suficient ca a fost mutata, tot de la Primarie, de insusi presedintele tarii. Acum toata presa ii cauta meritele si cariera politica, iar liberalii dau din colt in colt: nimeni nu mai stie decat ca a adus-o de mana dl. Stolojan si a proptit-o la Sectorul 2.

Cum a ajuns pe listele de consilieri municipali fara a intruni conditiile, ce donatii a facut partidului si ce activitati politice a avut – mister total! O replica fidela a celebrului caz "Omar Hayssam si PSD".

Din nefericire, mai exista o similitudine, chiar mult mai tragica. Dupa cum se vede, d-na Udrea nu are nici o jena sa foloseasca public, in interes strict personal si cu cel mai mare tupeu informatii pe care le-a obtinut la Palatul Cotroceni.

Iar cand ma gandesc ca pe acolo i-au trecut prin mana cele mai confidentiale documente destinate presedintelui tarii si ca nu toate interesele personale ale "blondei de la Cotroceni" sunt neaparat si publice, ma cuprinde o teroare absoluta…