Microsoft a anuntat, joi, cumpararea companiei de software Media-Streams din Elvetia, specializata in tehnologia telefoniei prin Internet, informeaza publicatia The Guardian.

Suma tranzactiei nu a fost specificata, dar pasul celor de la Microsoft pune si mai multa presiune atat asupra telefoniei traditionale cat si asupra unor companii specializate in tehnologia VoIP (voce prin intermediul serviciilor de protocol Internet).

Recenta achizitie a venit fulgerator, dupa ce miercuri, Bill Gates a anuntat intentiile companiei de a intra pe piata on line, prin lansarea a doua noi produse Microsoft Live si Office Live, care sa completeze celebrele produce Windows si Office.

Windows Live si Office Live vor permite in mod gratuit, prin intermediul Internetului, transmiterea de servicii si produse, de la software office pana la servicii de mesagerie instant, e-mail, stiri, vreme etc., Office Live fiind destinat in special mediului de afaceri. Asemenea companiei Google, Microsoft intentioneaza sa castige din publicitatea contextuala.

Preluarea companiei elvetiene nu este prima de acest fel pentru Microsoft. In septembrie anul acesta, Microsoft si-a anuntat intentiile de a-si dezvolta serviciile telefonie prin Internet, achizitionand Teleo, o firma mai mica din San Francisco specializata in tehnologia VoIP.

Nici concurenta nu a stat degeaba. La sfarsitul lunii septembrie a anului 2005, EBay a cumparat cea mai mare companie de servicii VoIP, Skype, contra sumei de 4,1 miliarde de dolari. Tot in aceasta directie,Yahoo a cumparat recent compania Dialpad. Google a lansat recent serviciul " Google Talk " care permite purtarea unei conversatii in direct cu alti utilizatori. De asemenea, cei de la AOL au anuntat recent lansarea unui serviciu VoIP.

Potrivit The Guardian, in Statele Unite sunt in prezent 3 milioane de utilizatori ai serviciilor VoIP, iar compania IDC preconizeaza ca aceasta piata va creste pana la 27 de milioane pana in 2009.