Adidas si-a imbunatatit previziunile pentru anul 2005, in urma rezultatelor pozitive, obtinute in cel de-al treilea trimestru al anului, informeaza Reuters. Astfel, veniturile nete ale companiei au crescut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 209 milioane de euro.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Reuters, se estima ca, veniturile nete ale Adidas, pe trimestrul trei al anului 2005, vor fi de 190 milioane de euro. Adidas care urmeaza sa achizitioneze Reebok, pe piata americana, pentru a se apropia si mai mult de rivalul Nike, a inregistrat in trimestrul trei un profit de 209 milioane de euro.

Vanzarile Adidas au crescut cu 9 procente, insumand 1,924 miliarde de euro. Aceasta crestere se datoreaza in mare parte Campionatului Mondial de fotbal care va avea loc in Germania, anul viitor.

Pentru 2005, Adidas preconizeaza ca veniturile nete vor creste cu peste 20%. Pentru Reebok, Adidas a facut o oferta de 3,8 miliarde de euro, tranzactia urmand a fi finalizata in prima jumatate a anului 2006.