Un autocar cu fani ai echipei din Soseaua Stefan cel Mare, ce se indrepta spre Sofia, pentru meciul Levski - Dinamo, din Cupa UEFA, a fost atacat, ieri dupa-amiaza, pe teritoriul Bulgariei, iar cativa dintre romani au fost raniti, informeaza site-ul suporterilor, www.dinamomania.ro.

Potrivit sursei citate, autocarul a fost atacat cu "bate, topoare si tarnacoape" in momentul in care suporterii dinamovisti faceau un popas la 140 kilometri de Sofia. Site-ul suporterilor mai noteaza ca autocarul avea cinci geamuri sparte si a fost retinut de autoritatile bulgare la 20 de kilometri de Sofia.

„Politia bulgara le-a confiscat telefoanele mobile, actele de identitate, banii pe care ii aveau suporterii la ei, le-a facut poze la romani si i-a mai si batut". Un ultras din Peluza Sud a povestit pentru site: "Suntem cu totii in autocare. Suntem retinuti de politie in curtea unei institutii publice".

Dupa ce au fost retinuti de politie lucrurile au luat o intorsatura urata pentru romani. Astfel, un ultras din „Peluza Sud" a transmis un mesaj catre cei de la „Dinamomania": "Ajutati-ne, ne duc la inchisoare!". Un alt fan a reusit sa povesteasca in cateva cuvinte ce se intampla: „Avem multi raniti. Politia bulgara ne-a batut rau de tot".

Agentia bulgara Focus: „Romanii sunt de vina!"

Agentia de stiri „Focus" scrie ca fanii romani au provocat incidentele din satul bulgaresc. Martorii oculari au declarat pentru ziaristii de la sud de Dunare ca dinamovistii sunt vinovati de haosul creat: „Autobuzele au oprit in centrul localitatii, iar pasagerii au coborat din acestea si au devastat benzinaria din apropiere.

Romanii au fost in permanenta provocatori, chiar daca au intampinat opozitia localnicilor".

Cinci fani ai „cainilor rosii", la spital

Cinci fani dinamovisti, care au varste cuprinse intre 23 si 31 de ani, au fost transportati la Spitalul Pirogov din Sofia. Dupa incidentul care a avut loc langa orasul Loveci, politia bulgara a escortat cele doua autobuze spre Sofia.