Steaua si-a onorat din nou aseara cartea de vizita, "ros-albastrii" intorcandu-se neinvinsi de la Genova. Considerati victime sigure, componentii formatiei pregatite de Oleg Protasov au fost aproape chiar si de victorie, dar Iacob a ratat cu putin inaintea finalului dintr-o situatie ideala.

MULTUMITI. "Militarii" au inceput curajos, insa ocaziile clare au intarziat sa apara. Dupa ce Hamutovski a intervenit greu in fata lui Zauli, Steaua a impins jocul tot mai mult catre careul gazdelor, Nicolita a trimis milimetric pe langa poarta, pentru ca Bostina sa iroseasca si el o buna oportunitate. In cea de-a doua repriza, cele doua formatii au lasat garda jos.

Pe rand, Kutuzov si Flachi trec pe langa deschiderea scorului, in timp ce reactia trupei din Ghencea nu s-a lasat mai prejos. Dica, Bostina si Iacob se joaca cu apararea gazdelor, ultimul ratand incredibil in minutul 83 de la numai sapte metri! Oricum, desi Steaua putea castiga aseara, oficialii formatiei din Ghencea s-au aratat satisfacuti. "Avem sanse reale de a merge mai departe.

Azi am intalnit o echipa cu nume, dar, daca aveam mai multa sansa, puteam invinge", a declaart la final managerul general Mihai Stoica.

OPINIE

"Eu cred ca suntem calificati deja, acum nu mai am nici un fel de emotii. Daca am facut 0-0 aici, pe terenul Sampdoriei, inseamna ca suntem mai buni decat AC Milan! Mi-a placut cum am jucat, desi as fi vrut sa-i batem pe italieni la ei acasa. Am ratat multe ocazii, dar echipa a aratat bine, a jucat cu tupeu, asa cum imi place mie" - Gigi Becali, patron Steaua

AMINTIRI

Proaspatul presedinte al Stelei, Marius Lacatus, a declarat la Genova ca incearca sa stea mai departe de echipa, pentru a nu da loc interpretarilor ca ar vrea sa-i ia locul pe banca tehnica lui Oleg Protasov: "Vreau sa-mi fac doar treaba ca presedinte. In plus, Oleg e un baiat extraordinar, de care ma leaga amintiri placute.

In 1990, la meciul cu Rusia de la Campionatul Mondial, un reprezentant al Fiorentinei a venit sa ne urmareasca special pe amandoi, pentru un eventual transfer. Eu am avut atunci noroc, am dat ambele goluri, si asa am ajuns la Fiorentina".

IZOLATI

La partida de la Genova au asistat si 500 de suporteri romani, care au ocupat un sector din stanga tribunei oficiale. Spre teren, locul era marginit de panouri inalte de plexiglas, in timp ce deasupra era intinsa o plasa de sarma, pentru a putea impiedica aruncarea eventualelor obiecte catre gazon.

Ultrasii Stelei l-au chemat la final pe patronul Gigi Becali, scandandu-i acestuia: "Gigi, nu ceda, nu ne vinde istoria!". Ca de obicei, Becali n-a rezistat sa nu se duca in mijlocul fanilor, cu care s-a intretinut minute bune dupa terminarea partidei.

Nebagati in seama

Interesul italienilor pentru aceasta partida a fost foarte scazut, in centrul articolelor din presa aflandu-se echipele din Liga Campionilor, Juventus si Udinese.

Publicatiile din Peninsula au alocat doar cateva randuri pentru meciul Sampdoriei cu Steaua, aceeasi soarta avand-o si celelalte reprezentante ale Italiei din Cupa UEFA.

In schimb, gazetarii s-au intrecut sa laude victoria echipei lui Adrian Mutu, Juventus, in fata lui Bayern München, si sa deplanga soarta lui Udinese, care a pierdut dramatic la Bremen dupa ce reusise sa anuleze un avantaj de trei goluri al gazdelor. De asemenea, si interesul fanilor a fost destul de mic, organizatorii anuntand vanzarea a doar 5.000 de bilete.

URMARITI. La antrenamentul oficial, stelistii au fost spionati de antrenorul Sampdoriei, Walter Novellino. Tehnicianul, care a vazut sedinta de pregatire din gura tunelului de acces de la vestiare, a declarat inca o data ca cel mai bun si cel mai complet jucator stelist i se pare a fi Nicolae Dica.

De partea cealalta, singurul jucator roman care a vorbit cu presa dupa antrenament a fost Paraschiv, care a spus ca "Sampdoria este o echipa mai buna decat Parma, care ne-a batut cu rezervele. Doria este o echipa ofensiva si trebuie sa ne temem de forta jucatorilor sai". Problemele gruparii din Ghencea cu datoriile la stat au ajuns si la urechile italienilor.

Ziaristii l-au intrebat pe Oleg Protasov ce se va intampla cu fosta castigatoarea a Cupei Campionilor daca Gigi Becali nu va plati cei aproximativ 11 milioane de euro datorati Fiscului.

RELAXARE. Ieri, inainte de masa de pranz, jucatorii stelisti, insotiti de secundul Stefan Stoica si de presedintele Marius Lacatus, s-au plimbat in Portul Antic din Genova. Fotbalistii au stat la portul de la Marea Ligurica aproximativ o ora.

AMINTIRI FRUMOASE

Proaspatul presedinte al Stelei, Marius Lacatus, a declarat la Genova ca incearca sa stea mai departe de echipa, pentru a nu da loc interpretarilor ca ar vrea sa-i ia locul pe banca tehnica lui Oleg Protasov. "Vreau sa-mi fac doar treaba ca presedinte. In plus, Oleg e un baiat extraordinar, de care ma leaga amintiri placute.

In 1990, la meciul cu Rusia de la Campionatul Mondial, un reprezentant al Fiorentinei a venit sa ne urmareasca special pe amandoi, pentru un eventual transfer. Eu am avut atunci noroc, am dat ambele goluri, si asa am ajuns la Fiorentina in dauna lui Protasov", a spus Lacatus.