Astazi, la Comitetul Executiv al FRF, s-a votat cu succes demiterea lui Craciunescu, cu 7 voturi pentru, 3 abtineri si 2, al lui Dumitru Dragomir si al lui Ioan Becali, impotriva. Giovanni Becali a declarat dupa vot: „A cistigat mafia din fotbalul romanesc!".

Dumitru Dragomir a reactionat si el: „a fost o executie in direct regizata de acum doua saptamini".

Fostul presedinte al CCA, Ion Craciunescu, a declarat, dupa Comitetul Executiv in care s-a decis inlocuirea sa din functie, ca, in cadrul sedintei, a fost injurat si amenintat de presedintele FRF, Mircea Sandu.

"Ce s-a intamplat astazi este inca o pagina de rusine in istoria fotbalului romanesc. Nu am crezut in viata mea ca un presedinte de federatie poate sa injure si sa ameninte un om asa cum a facut Mircea Sandu cu mine.

Eu i-am spus doar atat: «Sa dea Dumnezeu sa ramaneti vesnic aici, cum a fost si Ceausescu 30 de ani», iar dansul a proferat injurii si m-a amenintat cu FIFA si UEFA ca-mi arata el mie. Dar Mircea Sandu nu poate sa-mi ia nimic, pentru ca tot ce am facut, am facut pe munca mea", a spus Craciunescu.

Craciunescu a mentionat ca Mircea Sandu s-a pronuntat impotriva sa, inainte de a supune la vot in Comitetul Executiv. "Domnul presedinte s-a pronuntat impotriva mea, inainte de a supune la vot. M-a injurat cu morti, cu d-astea.

Iau in calcul si varianta sa-l dau in judecata, pentru ca au fost si altii de fata", a subliniat Craciunescu

Intrebat ce motive i-au fost mentionate pentru a i se explica demiterea, Craciunescu a raspuns: " Pe motiv ca asa au votat respectivii (n.r. - membrii CCA). Dar FIFA ne-a catalogat, intr-un raport, ca a doua federatie, la capitolul arbitraj, cu activitate spre excelent".

Ion Craciunescu a afirmat ca s-a "ingrozit" de ceea ce s-a spus la Comitetul Executiv, mentionand ca nu a crezut ca se poate ajunge atat de departe.

"Desi sunt angajat al FRF nu mi s-a spus de cererea domnnului Chivorchian de analiza a arbitrajului. Mi s-a pus in fata direct la sedinta, dar a fost o cerere de analiza a intregului arbitraj, nu al lui Craciunescu ca persoana. Acum 10 zile Sandu spunea ca este multumit de mine, dar acum s-a intamplat ce s-a intamplat.

Daca stai si le pui cap la cap te gandesti daca suntem in mileniul trei, in Romania sau in alta parte", a subliniat Craciunescu.

Intrebat care este motivul real al demiterii sale, Sandu a spus: "Problema aceasta cu alegerile a tulburat apele si s-a vrut sa se creeze anumite satisfactii pentru anumite persoane. Nu stiu daca Mircea Sandu a castigat voturi prin demiterea mea, dar o sa vedem la alegeri".

Craciunescu a declarat ca arbitrii au depus o scrisoare de adeziune, prin care au cerut sa nu fie schimbat din functie. Ion Craciunescu a declarat ca isi doreste sa revina in functia de presedinte al CCA, cu un alt presedinte la FRF.

De asemenea, Craciunescu a spus, ironic, ca o sa-l voteze pe Mircea Sandu la functia de presedinte al FRF. "Eu o sa-l votez pe Mircea Sandu, pe cine sa votez? Merg cu Mircea Sandu pana la moarte", a spus Craciunescu, care nu stie cu cine va fi inlocuit.

Intrebat ce va face in continuare, Craciunescu a raspuns: "Nu ma duc la ISM, Gica Popescu sa vina la FRF".

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca a fost singurul care a votat pentru Ion Craciunescu. „Eu am votat cu Craciunescu, Becali s-a retras, a fost un singur vot pentru Craciunescu, al meu, au fost trei persoane care s-au abtinut", a spus Dragomir.

La inceputul saptamanii viitoare se va lua o decizie privind numirea unui interimar in functia de presedinte al CCA.