Gigi Becali, finantatorul echipei Steaua, va afla peste trei zile daca sechestrul asigurator instituit asupra averii sale de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va fi ridicat, instanta Judecatoriei Sectorului 3 urmand sa ia, luni, o decizie in acest sens.

Gigi Becali s-a prezentat astazi la Judecatoria Sectorului 3, unde a contestat executarea sechestrului asigurator instituit asupra averii sale de catre ANAF si a declarat presei ca este foarte suparat de cele ce i se intampla.

Dezbaterea s-a axat pe doua probleme, respectiv competenta Judecatoriei sectroului 3 de a lua in discutie acest dosar si inscrisurile care pot fi depuse de parti.

Instanta a ridicat din oficiu problema competentie sale in cauza, dupa ce a constatat ca ANAF nu a depus la dosar un act privind individualizarea bunurilor sechestrate si din care sa reiasa ca acestea se afla in sectorul 3.

In replica, avocatii lui Becali au sustinut ca acesta are bunuri in toata tara si ca au inaintat actiune la instanta in functie de locul unde se afla sediul ANAF - respectiv sectorul 3 - nu de cel in care se afla bunurile.

Dupa ce a ajuns la concluzia ca este competenta sa judece cauza, instanta a cerut partilor sa depuna la dosar dovezile (actele) pe care le au.

Pentru judecarea rapida a cauzei, avocatii lui Gigi Becali au renuntat la cererea de suspendare a sechestrului asigurator, singurul aspect ramas in discutie fiind contestatia fata de executarea sechestrului asigurator.

Jurista ANAF a cerut sa fie acceptate in dosar mai multe documente (procese-verbale privind individualizarea creantei si documente fiscale), tocmai pentru a dovedi ca "exista pericolul ca viitorul debitor Gigi Becali sa fi putut sa-si ascunda averea".

Instanta a respins ca nefondate aceste probe, astfel ca va fi nevoita sa se pronunte asupra oportunitatii de a ridica sechestrul pe avere in lipsa unor documente fiscale complete.

Totodata, jurista a aratat ca, potrivit Codului de Procedura Fiscala, bunurile nu trebuie sa fie neaparat individualizate pentru a putea fi sechestrate.

"Pericolul de sustragere este mai mult decat evident", a sustinut reprezentanta ANAF, in fata instantei, declaratie care a starnit protestele vehemente ale lui Becali, care a aratat ca "toata averea este in aer".

Instanta a ramas in pronuntare in aceasta cauza, o decizie fiind asteptata luni.

ANAF a instituit, la jumatatea lunii octombrie, sechestru asigurator asupra averii lui Gigi Becali, ca actionar al FC Steaua. ANAF a solicitat raspunderea in solidar a acestuia pentru datoriile clubului catre stat, in valoare de circa 11 milioane de euro.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a anuntat, luni, ca a cesionat marca Steaua vechii asociatii care a administrat clubul, astfel incat ANAF sa poata recupera datoriile.

In actele de cesiune pe care Becali le-a prezentat presei, figureaza vechea emblema a clubului, cea cu vulturul care tine in gheare doua palose si pe care este inscriptionat "Citius, Altius, Fortius". Becali a cesionat, practic, emblema preluata de la fosta asociatie care a administrat clubul. Astfel, el a cesionat ce a primit de la vechiul administrator al clubului.

O sentinta favorabila lui Gigi Becali in procesul cu ANAF nu va afecta cu nimic demersurile Fiscului de recuperare a creantelor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, presedintele ANAF, Sebastian Bodu.

"In conditii normale, daca magistratii interpreteaza legea in sensul in care ea a fost scrisa, nu avem cum sa pierdem in fata nici unei instante din lume.

Daca, insa, instanta va da, vineri, curs cererii de suspendare a sechestrului asigurator impus asupra bunurilor contribuabilului Gigi Becali, acest lucru nu afecteaza cu nimic demersul Fiscului de a recupera sumele datorate de SC Steaua SA bugetului de stat consolidat", a precizat Bodu.