Scandalul dintre Ministerul Transporturilor si fostul director general al Tarom intra intr-o noua faza. Rodica Odobescu, nimeni alta decat cumnata fostului premier Adrian Nastase, s-a prezentat la lucru pentru a-si reocupa postul, avand la mana o hotarare judecatoreasca prin care se prevedea acest lucru.

Pe 2 noiembrie, ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a emis un ordin de reinstalare in functie (punand astfel in aplicare hotararea Tribunalului Municipiului Bucuresti) si tot in aceeasi zi el semneaza un ordin prin care o demite pe Rodica Odobescu.

Fosta directoare nu este concediata din companie, ci este pusa la dispozitia actualei conduceri pentru a fi incadrata pe un post echivalent pregatirii sale economice. Secretarul de stat de la transporturi, Alexandros Galiatatos, ne-a declarat ca nu ar fi avut nimeni nimic cu aceasta daca ar fi fost un bun manager.

"De cand conduce Rodica Odobescu compania s-au inregistrat pierderi uriase pe care acum dorim sa le evaluam cu ajutorul unei firme de audit.

Incheierea unui contract pagubos cu o companie de asigurari, oprirea tarzie a curselor spre SUA si China, care nu erau profitabile, nepregatirea companiei in vederea utilizarii a patru aeronave Airbus 318, pe care le vom primi in curand, politica proasta de personal, precum si luarea a 198 de zile de concediu (medical si de odihna) din 260 lucratoare in 2004 sunt tot atatea argumente in sprijinul

afirmatiilor mele", ne-a spus Galiatatos.

Rodica Odobescu avea certificate medicale pentru diverse afectiuni, de la TBC la hemoroizi in forma grava. Modul in care arata cumnata lui Adrian Nastase nu tradeaza faptul ca ar suferi de tuberculoza (numita si boala saraciei) sau de tromboflebita acuta, sustine secretarul de stat.

Contactata pentru a-si exprima punctul de vedere, Rodica Odobescu ne-a spus: "Nu am nimic de comentat. Este o chestiune care se va rezolva numai in justitie".