Narcisa Georgescu, sotia unui director executiv din cadrul RAAPPS, a fost trimisa in judecata pentru o mita de 10 kilograme de icre negre. N-a dat, a luat!

Directorul general al Directiei Control, Inspectie la Frontiera si Coordonarea Institutelor Veterinare din cadrul Agentiei Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Narcisa Georgescu, a fost trimisa in judecata pentru ca ar fi primit spaga cantitati apreciabile de icre negre. Dosarul a fost finalizat de procurorii DNA, directorul fiind acuzat de primire de foloase necuvenite.

Conform actelor de la dosar, timp de trei ani, Narcisa Georgescu ar fi primit peste 10 kilograme de icre in valoare de peste 115 milioane de lei. Directorul era aprovizionat cu aceste delicatese de o firma care desfasoara activitati de comercializare a produselor din peste.

Cercetarile au stabilit ca prin intermediul secretarei, ea il contacta pe managerul firmei si ii solicita sa-i trimita anumite cantitati de icre. Potrivit rechizitoriului, cu ocazia Pastelui sau a Craciunului, cantitatile erau mai mari. Ultima „livrare" a avut loc in martie 2005, de aceasta data fiind insa supravegheata de procurori.

Daca va fi gasit vinovat, directorul risca sa primeasca pana la cinci ani de inchisoare. Narcisa Georgescu este prietena apropiata a fostului consilier prezidential Elena Udrea. Este casatorita cu Bogdan Georgescu, membru al Partidului Democrat si actualul director executiv al Directiei Tehnice din cadrul RAAPPS.

Conform unor materiale publicate in presa, Bogdan Georgescu, fost sef al pietelor din sectoarele 2 si 6, a fost numit in acest post la interventia lui Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea.