Munich Re, cea mai mare companie de reasigurari din lume, a raportat luni, o crestere de 35% a profitului pe trimestrul trei al anului, dupa ce a vandut o parte din pachetul de actiuni detinut la Allianz, actiune menita sa acopere pierderile cauzate de uraganele din acest an, informeaza publicatia Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, in trimestrul trei al anului 2005, venitul net al companiei Munich Re a crescut, atingand suma de 492 milioane de euro, fata de 365 milioane de euro cat inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea veniturilor din acest trimestru se datoreaza in principal vanzarii unei parti din actiunile detinute la Allianz, compania fiind nevoita sa-si acopere pierderile cauzate de uraganele Rita si Katrina.

In al treilea trimestru al anului, pierderile cauzate de cele doua uragane, au costat compania Munich Re 750 milioane de euro, peste asteptarile companiei, care estimase pierderi in valoare de 650 milioane de euro.

Si alti asiguratori de renume printre care Swiss Reinsurance Co. si Berkshire Hathaway au fost afectati de uraganele din acest an.

Swiss Re, cea de-a doua mare companie mondiala de reasigurari, a anuntat saptamana trecuta pierderi de aproximativ 750 milioane de euro, ca urmare a pagubelor produse de uraganele Rita si Wilma, si pierderi de peste 1,2 miliarde de dolari in urma urganului Katrina.

Berkshire Hathaway, compania de asigurari condusa de catre miliardarul Warren Buffett, a inregistrat pierderi de 3 miliarde de dolari, in urma uraganelor Katrina si Rita.

De asemenea, Hannover Re, a patra companie de reasigurari din lume ca marime, a fost nevoita sa-si revizuiasca pentru a doua oara in acest an, estimarile pentru anul 2005, ca urmare a pierderilor de bunuri asigurate rezultate in urma uraganului Wilma.

Potrivit estimarilor companiei Risk Management Solutions Inc., uraganul Katrina a cauzat pierderi de bunuri asigurate in valoare de 60 miliarde de dolari, in timp ce Rita si Wilma au produs pierderi de bunuri asigurate in valoare de peste 22 miliarde de euro.