Campionul olimpic la cal cu minere, Marius Urzica, va candida la presedintia Federatiei Romane de Gimnastica, el urmind sa se retraga din activitatea competitionala dupa Mondialele de la Melbourne.

La Adunarea Generala de alegeri din luna decembrie, Nicolae Vieru va avea un contracandidat puternic la sefia Federatiei Romane de Gimnastica in persoana multiplului campion olimpic, mondial si european, Marius Urzica.

Veteranul lotului olimpic masculin s-a decis sa se retraga din activitatea competitionala dupa Campionatele Mondiale de la Melbourne, el dorindu-si pentru viitor o functie de conducere in cadrul forului de specialitate. Si nu orice functie, ci pe cea de presedinte. „Am obtinut din gimnastica tot ce era posibil, asa ca am decis sa ma retrag.

In plus, au intervenit oboseala si unele probleme de sanatate. Este suficient cit am obtinut pentru acest sport. Acum vreau sa ajut in continuare gimnastica, dar pe alta cale. Imi voi depune candidatura pentru sefia federatiei", a afirmat Marius Urzica. Munca de birou nu ii este total straina gimnastului, acesta fiind membru cu drept de vot in Comitetul Executiv al FRG.

Propus de Dinamo

Ideea de a intra in cursa pentru postul de presedinte nu ii apartine gimnastului. „Propunea a venit din alta parte, mai exact de la un antrenor. Acesta mi-a zis ca ar fi buna o schimbare. Domnul Vieru este in virsta si se afla de multi ani in aceasta functie. Poate ca a venit momentul sa fie inlocuit de altii mai tineri.

In acest sens, m-am consultat si cu domnul Alexandru Mogos, de la Dinamo, care mi-a zis ca ma sprijina.

Pentru a putea candida, va trebui sa fiu propus de un club, iar acesta va fi Dinamo", a mai spus campionul olimpic la cal cu minere, care „nu vede cu ochi buni" intentia fostului fotbalist Marcel Puscas de a conduce gimnastica romaneasca: „Nu cred ca are vreun sens, fotbalul fiind un sport total diferit de gimnastica", a mai spus Urzica.

Vrea sa se retraga in glorie

Campionatul Mondial de la Melbourne, din noiembrie, va reprezenta ultima competitie pentru Marius Urzica. „Am avut o accidentare la mina si inca mai am dureri. Sper insa ca la Mondiale sa imi pot face treaba cum trebuie, pentru a ma putea retrage in glorie, cu inca un titlu", a spus gimnastul. •

Nicolae Vieru il voia antrenor

Intentia lui Urzica de a-i deveni „adversar" la alegerile din decembrie nu l-a luat prin surprindere pe actualul presedinte al FRG, Nicolae Vieru. „Am aflat de decizia lui Urzica, e dreptul lui. Daca statutul ii va permite, eu nu am nimic impotriva. El se vrea direct presedinte. Eu ma gindisem sa-l promovez ca antrenor federal sau antrenor de lot, dar el vad ca vrea presedinte.

Eu, pina sa ajung aici, am trecut prin mai multe etape. La noi, vad ca a devenit un defect virsta si, implicit, experienta acumulata. Nici statutul forului international si nici cel al federatiei romane de specialitate nu prevad o limita de virsta sau de mandate. Eu cred ca ar trebui sa primeze competenta si rezultatele", a declarat presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Nicolae Vieru.