Administratia George W. Bush a cerut o ancheta interna privind modul in care informatiile clasificate privind cursele avioanelor CIA catre aeroporturi militare din Polonia si Romania au ajuns la "Washington Post" si Human Rights Watch, a informat saptamanalul britanic "Sunday Times".

Surse din cadrul conducerii serviciilor de informatii au afirmat ca posibilii vinovati de scurgerea de informatii ar putea fi ofiteri ai CIA nemultumiti. Publicarea informatiilor in legatura cu zborurile avioanelor CIA s-a concentrat pe o fosta baza militara de la Szczytno-Szymany din Polonia.

Oficiali polonezi au facut cunoscut faptul ca un Boeing 737 avand sapte americani la bord a aterizat la aceasta baza in septembrie 2003 si a mai luat alte cinci persoane. Avionul si-a continuat drumul catre baza aeriana Mihail Kogalniceanu din sud-estul Romaniei, apoi s-a indreptat catre baza americana de la Guantanamo, din Cuba.

Polonia si Romania au respins ferm acuzatiile, afirmand ca escalele avionului nu au avut nici o legatura cu transferul de prizonieri. Alte surse au afirmat ca Albania sau Macedonia ar fi putut coopera cu CIA.