Liderii PSD au facut ieri pace. Pentru citeva secunde. Atit cit a fost nevoie pentru a se imortaliza intr-o poza de familie unita. Tabloul va fi expus in toate filialele partidului.

Liderii judeteni ai PSD au primit raspuns la solicitarea ca mai-marii lor de la centru sa stinga conflictele si sa mimeze unitatea. Pe linga juramintele verbale ale lui Geoana, Nastase si Iliescu, ca s-a ingropat securea razboiului, sefii de filiale vor primi si postere reprezentindu-i pe liderii PSD stind unul linga altul.

Pentru ca Mircea Geoana si-a scos ieri colegii din Biroul Permanent in curte, pentru o „fotografie de familie". Un fotograf special angajat i-a imortalizat in ipostaza de „echipa", urmind ca momentul unic sa fie multiplicat si agatat in toate sediile partidului. „Domnul cu mustata, dati-va mai asa, ca nu sinteti in cadru", il atentiona fotograful pe Dan Nica, seful PSD Galati.

In acest timp, Geoana il implora pe fotograf sa faca poza mai repede, intrucit liderii PSD se simteau jenati de prezenta jurnalistilor. Vicepresedintele Ioan Rus a lipsit din poza, la fel si Viorel Hrebenciuc.

Dan Ioan Popescu, liderul filialei Bucuresti, a devenit de ieri membru al conducerii centrale a PSD. Conform statutului, liderii de organizatii au acces prin rotatie in Biroul Permanent, insa DIP, suparat pe rezultatele Congresului, a anuntat in urma cu cinci luni ca nu vrea o asemenea favoare pentru a nu se interpreta ca „intra pe usa din dos".

Biroul Executiv al PSD Bucuresti a votat chiar recent o hotarire conform careia organizatia il va trimite ca reprezentant pe Vlad Dumitrescu. Dupa numai citeva zile, DIP s-a razgindit. Hotarirea sa a fost influentata de exemplul dat de Iliescu. Dar si de solicitarea lui Geoana ca DIP sa vina la sedinte pentru a da „un semnal de unitate".