Prefatata de un miting al minerilor, greva generala a cadrelor didactice si a studentilor a cuprins peste 83% din unitatile scolare.

Surprinsi de seriozitatea grevistilor, guvernantii i-au invitat la negocieri pe liderii celor patru federatii sindicale din invatamant.

Desi s-a luat in calcul suspendarea grevei pe perioada negocierilor, in opinia liderului sindical Isvoranu, o asemenea masura poate fi asimilata de grevisti cu o tradare.

Depasita de evenimente, conducerea Ministerului Educatiei, prin secretarul de stat Paloma Petrescu, sustine ca revendicarile profesorilor nu pot fi satisfacute integral.

"Daca este de acord cu bugetul alocat educatiei, Paloma Petrescu nu are ce cauta in fruntea ministerului", au afirmat liderii sindicali.

Dupa o greva de avertisment de doua ore, derulata ieri, lucratorii de la metrou se pregatesc si ei pentru declansarea grevei generale.

Valul grevist a cuprins si sindicatele functionarilor publici, acestia urmand a paraliza, peste o saptamana, activitatea administratiilor centrale si locale.

Contestat de aproape toata suflarea medicala, nici ministrul sanatatii nu pare scutit de o viitoare greva a sindicalistilor de la "Sanitas".