Personalul medical al Spitalului de psihiatrie de la Poiana Mare, Dolj, a iesit duminica dupa-amiaza in strada in jurul orei 16, blocand drumul judetean dintre Calafat si Bechet.

Personalul medical, in frunte cu conducerea spitalului, este hotarat sa continue pana la capat protestul declansat in urma declaratiei ministrului Sanatatii conform careia unitatea spitaliceasca urmeaza sa fie inchisa. "Autoritatile pot sa vina si cu armamentul de la Kogalniceanu, ca noi tot nu cedam", strigau demonstrantii jandarmilor veniti sa supravegheze aceasta forma de protest.

"Ministrul nu este bine informat - a spus liderul sindical Marcela Ticu. Am trimis nenumarate adrese domnului Nicolaescu prin care noi am solicitat sa fim primiti in audienta, dar cred ca nici o hartie nu a ajuns la dansul.

De aproape doi ani tot asteptam pe cineva din minister sa vina aici si sa decida situatia noastra, sa hotarasca de cine apartinem, pentru ca suntem atarnati intre Ministerul Sanatatii si Directia de Sanatate Publica Dolj.

Eram spital de interes national cand ne-am trezit cu Ovidiu Branzan venind aici si spunandu-ne ca suntem spital de psihiatrie." In fata portilor spitalului, cei peste 100 de salariati adunati strigau" "Sa vina ministrul!" si, de asemenea, unele sloganuri demult uitate precum "Vrem sa muncim, nu sa cersim!".

Acestia au pichetat toata noaptea intrarea in spital si au tinut drumul blocat cu o ambulanta, incalzindu-se la un foc facut in fata intrarii spitalului. Directorul administrativ al spitalului de la Poiana Mare, Ilie Purcarin, a spus ca in prezent totul merge bine si ca nu mai sunt motive pentru ca unitatea spitaliceasca sa fie inchisa.

"Punct cu punct am rezolvat toate problemele semnalate in ianuarie 2004 la ultima vizita a fostului ministru al Sanatatii. S-au primit fonduri necesare la nivelul cerintelor in ultimii doi ani, iar bolnavii au acum conditii bune de hrana si medicamente.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca o comisie va ajunge la Poiana Mare, dar numai dupa incetarea amenintarilor si reluarea lucrului.