Cu investitii totale de un miliard de euro, pana in prezent, si cu o valoare a investitiilor programate pentru anul 2006, de 200 milioane euro, Orange Romania considera ca va reusi sa-si consolideze anul viitor pozitia de lider pe piata romaneasca, a declarat ieri presedintele companiei Richard Moat.

Investitiile se vor axa pe extinderea retelei de magazine, introducerea de noi servicii si produse, precum si pe majorarea vitezei de transmisie in retea. De asemenea, pentru primul trimestru al anului 2006 este prevazuta si lansarea serviciilor 3G.

„Avem in vedere, mai ales, cresterea ponderii serviciilor oferite segmentului business, iar pentru aceasta vom investi semnificativ in imbunatatirea retelelor, respectiv intr-o retea de banda larga, care va fi cea mai mare din Romania", a spus Moat.

Oficialul Orange a precizat ca, pana in anul 2006, compania va opera in 42 de magazine si, de asemenea, va lansa noi produse, care sa raspunda cererii de pe piata. Cifra de afaceri a companiei a crescut in primele noua luni ale acestui an cu aproape 42% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 617 milioane euro.

Numarul clientilor proprii a crescut la 6,2 milioane, la sfarsitul lunii septembrie 2005.