Aflati aseara in emisiunea lui Carol Sebastian, "Guerrilla Raport", Teodor Melescanu si Radu Berceanu au explicat de ce e necesara schimbarea sefilor serviciilor secrete.

Ea face parte din contextul general al "depeserizarii" institutiilor pe care o urmareste Alianta D.A., dar cei doi au explicat si un motiv punctual al necesitatii acestei schimbari si anume dezinformarea pe care o practica serviciile secrete, prin "directionarea" informatilor.

"De multe ori s-au primit informatii diferite la primul ministru si la presedinte...de pilda, celebra discutie cu grupurile de interese cand primul ministru vorbea de anumite note informative iar presedintele de altele, " a spus Melescanu.

"Prea de multe ori au fost informatii diferite intr-o parte si intr-alta, si a mai fost aceasta discutie ca se incearca o permanenta... punere in pozitii, in posturi diferite a primului ministru, a presedintelui, a unora sau altora dintre ministri, de catre servicii, dindu-se informatii directionate," a intarit si Radu Berceanu.

Cei doi s-au referit si la criza determinata de greva profesorilor. Radu Berceanu a calificat greva ca fiind ilegala si a explicat ca guvernul nu poate ceda unei astfel de presiuni, deoarece si altii " care au problema cu bugetul, intra in greva pe termen nelimitat si pun un domeniu intr-o situatie foarte in neregula."

Surprinzator, la intrebarea realizatorului emisiunii daca profesorii vor mai vota Alianta, Teodor Melescanu a raspuns grabit: "Dar, nu am contat neaparat, foarte mult, pe acest vot."