Liderul PSD, Mircea Geoana considera ca primul ministru i-a dat un semnal sefului statului ca el da socoteala Parlamentului si nu presedintelui tarii, dar spune ca premierul a dezamagit prin declaratia in fata plenului Camerei Deputatilor.

Grupul parlamentar PSD din Camera Deputatilor considera anormala implicarea Parlamentului in conflictul dintre premier si presedintele Romaniei in cazul telefonului dat procurorului general Ilie Botos.

Purtatorul de cuvint al Grupului PSD, Victor Ponta a declarat, intr-o conferinta de presa ca declaratia primului ministru in Camera Deputatilor la cinci luni de la eveniment este inutila si ca ea poate fi considerata mai curind un exercitiu de imagine.

Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu a calificat gestul lui Tariceanu drept unul "absolut normal". El este de parere ca, in cazul convorbirii cu Botos, premierul Tariceanu nu a facut altceva decat sa se informeze, deoarece era vorba despre patronul unei companii private cu cea mai mare contributie la bugetul de stat.

PRM nu are insa aceeasi pozitie. Liderul deputatilor PRM, Lucian Bolcas, a cerut demiterea celor implicati in acest scandal, precizand ca "demisia, in acest caz, e prea putin pentru a spala aceste acte rusinoase. Demiterea lor e sanctiunea care trebuie sa urmeze".

El a calificat declaratia premierului Calin Popescu-Tariceanu, de marti din plenul Camerei Deputatilor, "total neregulamentara si neconstitutionala".