Romania va primi peste 49 milioane de euro de la Comisia Europeana, pentru repararea strazilor si a cailor ferate afectate de inundatiile din lunile iulie si august ale acestui an, a anuntat, marti, Danuta Hübner, comisarul pentru politici regionale al Comisiei Europene.

Conform comunicatului Comisiei Europene, fondurile vor fi alocate prin programul ISPA, banii urmand a fi directionati in special catre reparatia a doua tronsoane de cale ferata: Focsani – Putna Seaca si Bucuresti Progresu – Giurgiu, amandoua aflate in Coridorul de Transport IX, unul dintre principalele coridoare din Romania si vital atat pentru traficul national cat si international.

De asemenea, banii vor fi investiti si in reparatia drumurilor nationale 12A, 12B, 2L si 2M, care fac parte din aceeasi retea de transport. Lucrarile de reparatie si reconstructie se vor efectua intre sfarsitul anului 2005 si inceputul anului 2006.

Lansat in anul 2000, programul ISPA este unul dintre cele trei instrumente financiare ale Uniunii Europene (alaturi de Phare si Sapard), care asista tarile candidate in procesul de integrare europeana.