Cel mai mare constructor auto japonez, Toyota Motor Corp., a anuntat marti ca va rechema la service aproximativ aproape 250 de mii de autovehicule, modelul sedan Crown si modelul brek Hiace, produse in perioada 1998-2005, din cauza posibilei coroziuni a anumitor componente ale motorului, informeaza AP.

Toate cele 250 de mii de masini care vor fi retrase sunt in Japonia dar firma ar putea decide sa retraga inca 1 milion de autovehicule exportate in Australia, Thailanda, Indonezia, India si mai multe tari europene.

Decizia vine dupa ce Toyota, primul constructor auto japonez a primit reclamatii de la consumatori jreferitoare la oprirea autovehiculelor, zgomote neobisnuite si vibratii. Pana acum nu a fost semnalat nici un accident care sa fie provocat de acest posibil defect.

Luna trecuta, Toyota anuntase cea mai mare retragere din istoria sa, informand ca va rechema la service 1,27 milioane autovehicule din intrega lume, din cauza unei posibile defectiuni electrice. Erau vizate modelele Crown, Mark II Chaser Cresta, Hilux precum si modelul de camioneta Dyna.