Banca ungara OTP a depus marti, scrisoarea de intentie pentru cumpararea pachetului de 99% din actiunile bancii Vojvodjanska din Serbia. Termenul limita de depunerea a scrisorilor de intentie a fost 7 noiembrie, informeaza publicatia Portfolio.hu.

Recent, Deposit Insurance Agency (BRA) din Serbia a anuntat scoaterea la licitatie a 99% din actiunile bancii Vojvodjanska. Depunerea scrisorilor de intentie este o procedura preliminara si neangajanta, dar BRA va analiza ofertele si va selecta ofertantii care vor merge in etapa urmatoare a procesului de privatizare a bancii sarbe.

Vojvodjanska detine 6,2% din cota de piata a sectorului bancar din Serbia. La 30 iunie 2005, banca a inregistrat active totale de 463,5 milioane de euro. Vojvodjanska opereaza in 175 de filiale, avand aproximativ 680.000 de clienti.

In Romania, OTP Bank a intrat in faza a doua a procesului de privatizare a CEC Romania. Potrivit publicatiei Reporter.gr, se estimeaza ca pentru CEC, OTP a facut a doua mare oferta preliminara neangajanta in valoare de 270 milioane de euro.