In decursul timpului, Viorel Popescu, subprefect de Valcea, si-a ridicat un grup de 16 firme. In 2004 a infiintat SETLER MINA SRL. Firma avea trei angajati si ca obiect de activitate comertul cu imbracaminte. Pierderile inregistrate au fost de 466 de milioane de lei.

Cu toate acestea, firmele lui Viorel Popescu au obtinut un credit, de la BCR, in valoare de 50 de miliarde de lei. Iar SETLER MINA SRL, cu o cifra atat de mica de afaceri, a primit un credit de 21 de miliarde de lei.

Administratia locala a orasului Ramnicu Valcea a considerat ca centrul orasului trebuie sa arate "civilizat". In acest sens a fost initiata constructia unui complex comercial River Plazza de tip mall. Constructia va fi executata de firmele lui Viorel Popescu. Pentru degajarea locului, un parc a fost ras cu buldozerul.

Pentru constructia complexului comercial, Viorel Popescu a solicitat de la BCR un alt credit cu imensa valoare de 17 milioane de euro. Si aceasta in conditiile in care nu a rambursat creditul de 50 de miliarde de lei obtinut anterior.

Citeste articolul complet in Romania Libera