Nokia a anuntat startul livrarilor primului dispozitiv din cea mai noua categorie de produse a companiei, Internet Tablet.

Terminalul, denumit Nokia 770, are un design elegant si dimensiuni reduse, putand incapea cu usurinta in buzunar. Nokia 770 este primul telefon Nokia bazat pe sistemul de operare Linux. Dispozitivul a fost creat pentru ca utilizatorii sa aiba cele mai bune conditii pentru a naviga pe Internet si a comunica prin email, prin tehnologia Wi-Fi.

Noklia 770 Internet Tablet are un ecran impresionant, de inalta rezolutie (4.13"), care permite zoom-ul si folosirea unei tastaturi virtuale, functii ideale pentru vizualizarea continutului web. In afara de Wi-Fi, dispozitivul se mai poate conecta la Internet si prin tehnologia Bluetooth, folosind drept intermediar un dispozitiv mobil compatibil.

Terminalul functioneaza pe baza software-ului Nokia Internet Tablet 2005, editia 2005, bazat pe Linux.

Website-ul maemo (www.maemo.org) le ofera dezvoltatorilor open source si companiilor axate pe inovatie instrumentele si oportunitatile de a colabora cu Nokia pentru dezvoltarea unor terminale sau a unor versiuni viitoare de sisteme de operare pentru categoria de produse Internet Tablet.