Grupul bancar german HVB a anuntat joi o crestere cu 40,9% a profiturilor pe trimestrul trei al acestui an, fata de trimestrul anterior. Datorita cresterii veniturilor operationale, in trimestrul trei al lui 2005, profitul net a sarit la 324 milioane de euro, peste asteptarile analistilor, informeaza Reuters.

Pe fondul finalizarii operatiunilor de preluare de catre grupul bancar italian UniCredito Italiano SpA, HVB a inregistrat in al treilea trimestru al anului un profit net de 324 milioane de euro (380 milioane de dolari), fata de 10 milioane euro cat inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii estimasera ca HVB va obtine, in al treilea trimestru al acestui an, un profit net de 278 milioane euro.

Potrivit unui comunicat de presa al HVB Group, in trimestrul trei, profitul brut a fost de 603 milioane de euro, in crestere cu 48,5% fata de rezultatele din al doilea trimestru al anului (406 milioane euro). De asemenea, pentru primele noua luni ale anului, profitul net a fost de 890 milioane euro, aproape de trei ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut (277 milioane euro).

Oficialii bancii au mai apreciat ca, dupa noua luni, au fost foarte aproape de a-si atinge obiectivul de a obtine un profit net de 1 miliard euro.