Fostul Suveran a primit astazi ordinul de retrocedare de la presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret Karoly Borbely. Acesta a declarat pentru Radio Total ca domeniul se afla in proprietatea ANT, care organiza in aceasta zona tabere scolare.

Cele doua parti au acceptat ideea infiintarii unui grup de lucru care sa conceapa o serie de proiecte in parteneriat, finantate din fonduri europene, in vederea crearii unui centru de pregatire tematica si de recreere pentru tineret.

Pe de alta parte, ministrul pentru relatia cu Parlamentul Bogdan Olteanu a anuntat ca statul va negocia cu familia regala destinatia si viitorii proprietari ai castelului Peles. El spune ca Ministerul Culturii va retroceda castelele Peles, Pelisor si Foisor precum si colectiile, obiectele si celelalte bunuri aflate in inventarul acestora.

Reactia vine dupa ce legea prin care regelui Mihai ii erau acordate despagubiri de 30 de milioane de euro in schimbul castelelor Peles, Pelisor si Foisor a fost declarata neconstitutionala.

Avocatul regelui Adrian Vasiliu a precizat insa ca mai facut un demers in baza legii 10 pentru recuperarea domeniul Peles.